Yönetim Paneli Nedir?

Yönetim Paneli Nedir?

Web Yazılım

Web sitenizin içeriklerini güncelleyebileceğiniz ve sadece yönetici (admin) statüsündeki kullanıcıların erişebileceği web arayüzüne yönetim paneli denir.

Genel olarak CMS olarak adlandırılan içerik yönetim sistemi olarak da bilinir. Yönetim paneli basit tanımla sitenizin içeriklerinizi yönetebildiğiniz içerik yönetim panelidir. Yönetim paneli ile kodlama bilgisi olmadan içerik ekleyebilir, güncelleyebilir veya silebilirsiniz. 

Dinamik olarak oluşturulmuş bir projenin sürekli değiştirilebilir bir yapıya sahip olması en büyük avantajıdır. Bu Avantajı sağlayan şey ise Yönetim Panelleridir.

Yönetim Paneli sayesinde web sitenizde yer alan bilgileri, konuları, yazıları, ve daha birçok veriyi kolay bir şekilde güncelleyebilirsiniz. Sadece size özel olan bu Yönetim Paneli yalnızca size verilen kullanıcı adı ve şifre sayesinde tamamen özel hale geliyor. Yönetim Paneli olan bir web site her zaman yeniliklere açık ve sürekli güncel kalma yeteneğine sahip oluyor.

Bunun yanı sıra Yönetim Panelleri sadece Standart Web Yazılım Projelerinde değil, Aynı zamanda Özel olarak oluşturulmuş E-Ticaret Sitelerinde de kullanılmaktadır. E Ticaret siteleri yönetim paneli sayesinde hızlı ürün ekleme imkanı ve siteye tam erişim kontrolü sağlar. Yani kullandığınız sistemin tamamıyla tüm özelliklerinden faydalanabilir hale gelirsiniz.

Yönetim paneline neden ihtiyacımız var? 

Yönetim panelli web sitelerde, web tasarım firmanıza revize ücreti ödemeden sitenizdeki içeriklerinizi kolaylıkla yönetebilirsiniz. Günün her saatinde web tasarım firmanız tarafından size verilen kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapıp istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.İçerik yönetim paneli her firmanın ihtiyacına göre yapılmaktadır. 

İçerik yönetim paneli ile sitenize kimseye ihtiyaç duymadan içerik ekleyebilir, güncelleyebilir veya yüklemiş olduğunuz içerikleri silebilirsiniz. Günümüzde web sitesini yaptırmak kadar sitenin güncel olması da önemlidir. Sitenin güncel tutulması Google'da ki sıralamasını olumlu etkiler. Google da sayfa sayısının artması sitenizin üst sıralarda görünmesini sağlar. Basit bir arayüze sahip olduğundan hiçbir teorik bilgiye ihtiyaç duymadan herkesin girip kolaylıkla düzenleme, ekleme veya çıkarma yapabileceği kolay bir uygulamadır.
 

Yönetim panelinin firmaya sağladığı kolaylıklar; 

  1. Sitenize ait arayüzü kolayca değiştirebilme imkanı, 
  2. Yeni Sayfa Ekleme İşlemleri, Fotoğraf , 
  3. Video ekleme, silme ve güncelleme işlemleri 
  4. Mevcut sayfayı silme veya pasife alma işlemleri 
  5. İnternet üzerinde arama motorları aracılığıyla yapılan aramalarda daha görünme şansınızı artırma gibi işlemleri kolaylıkla yapabilirsiniz. 
  6. Mobil uyumlu olması da telefonunuzdan istediğiniz yerde panele erişip sitenizi güncelleme kolaylığı sunmaktadır. 
  7. Aynı anda birden fazla kullanıcı panele giriş yapabilir.

Yönetim Panelinde Güvenlik

En Önemli unsurlardan biriside Yönetim Panelinde Güvenlik’tir. En ufak güvenlik zafiyetinde(Sql,Xss…) kötü niyetli hacker/hackerlar tarafından Yönetim Paneli zarara uğratılabilir.

Sitede Yönetici dışında istenmeyen bir kullanıcı olmasıyla birlikte sitede paylaşacakları şeyler amaçları doğrultusunda sizi zedeleyebilir. Bu yüzden Web sitenizin güvenliği çok önemlidir. Biz oluşturduğumuz web yazılım projelerinde yüksek tecrübelere sahip ekibimizle bunun ileri düzeyde önlemini alıyoruz. Yaptığımız Paketler birçok çeşit olmakla beraber her paketin farklı özellikleri vardır.

Yönetim Paneli Paketleri

Kanyon Bilişim Teknolojileri olarak birden fazla yönetim paneli sistemini kullanıyoruz, Bunların birbirlerinden farkı sundukları özellik sayısıdır.

3 Çeşit stabil ve hızlı çalışan yönetim panelimiz var. Bunlar Versiyon 1 , Versiyon 2 ve Versiyon 3 olmak üzere 3 adettir.

Kanyon Yönetim Paneli V1

V1 sürümü genel olarak Kurumsal Web Tasarım projelerinde sık kullandığımız bir Yönetim Paneli çeşididir. Yönetim Panelleri arasında en hızlı ve stabil olarak çalışan panellerimizden birisidir.

Kanyon Yönetim Paneli V2

V2 sürümü Dinamik Web Tasarım projelerinde tercih edilen v1’e nazaran biraz daha fazla özellik barındıran, ve ekstra algoritmalar ile ek güvenlik önlemleri alınmış bir paneldir. Klasik orta seviyeli E Ticaret projelerinde de genel olarak kullanılabiliyor. Kısaca Tercih edilen popüler panellerden birisidir.

Kanyon Yönetim Paneli V3

V3 de yani son sürümde hiçbir şey’den kaçınılmadan en ufak detayına kadar her şey düşünüldü ve yazılıma döküldü, özel güvenlik testlerinden geçerek birçok konuda profesyonel hizmet verebilecek seviyede. Tamamen çok kapsamlı bir Panel olan V3 sürümü ağırlıklı olarak Profesyonel Web Tasarım Projelerinde kullanılmaktadır.


Tarih: 05-01-2022 Yazar: Kanyon Bilişim

Benzer yazılar

Sonraki Yazı

IMAP ve POP3 Nedir?