B2B Pazarlama Nedir?

B2B Pazarlama Nedir?

E-Ticaret

B2B pazarlama bir işletmenin ürünlerini veya hizmetlerini başka bir işletmeye pazarlaması sürecidir.

B2B Pazarlama Nedir? 

Bazı B2B pazarlama örnekleri şunlardır:

Endüstriyel bir deri üreticisi, ürünlerini bir deri ve makina üreticisine pazarlamaya ve satmaya çalışıyor. 
Ticari bir inşaat şirketi, bir hukuk firması için ofis alanı oluşturmak üzere bir anlaşma ve pazarlama girişimi yapmaya çalışıyor. 
Ağır sanayi makinaları kiralayan bir firmanın, endüstriyel ekipmanını bir inşaat şirketine pazarlamaya ve satmaya çalışıyor.

Bu üstte gördüğümüz üç örnek de birer B2B pazarlama örneğidir.

B2B Pazarlama Ajansı Nedir?

B2B pazarlama ajansı, işletmenizin pazarlama stratejilerini, durum dinamiklerine göre uyarlama konusunda uzmanlaşmış üçüncü taraf bir pazarlama şirketidir. B2B pazarlama uzmanları, premium fiyatlı ürünler veya hizmetler için müşterileri hedeflemenin inceliklerini anlıyor.

Neden B2B Pazarlama?

İşletmeden işletmeye pazarlama çok önemlidir. Çünkü, çoğu şirket çalışmak için diğer şirketlerin ürün veya hizmetlerine ihtiyaç duyar. Bir kuruluşun tüm üretim ve dağıtım sürecinin tamamının kendinden olması çok nadirdir.

Örneğin, en sevdiğiniz giyim markası muhtemelen hammaddelerini çiftliklerden, kumaş ise kimya şirketlerinden besleniyor. En sevdiğiniz cep telefonu markanız muhtemelen cihazlarının bileşenlerini üçüncü taraf şirketlerden satın alır ve ürününü dağıtmak için nakliye şirketlerine ödeme yapar.

B2B pazarlamasının önemli olmasının bir önemli nedeni, B2B ilişki ağının uzunluğu ve artan gelir potansiyelidir. Tüketicilere satış, genellikle düşük maliyetli bir ürünün tek bir satın alımını içerir. Bir işletme başka bir işletmeye sattığında, mal veya hizmetin maliyeti düzenli olarak ödeme kalemi olarak harcanmak zorunda olabilir.

Örneğin, bir peyzaj şirketi büyük bir ofis kampüsüne hizmet sattığında, birkaç ay süren ve on binlerce dolar değerinde bir sözleşme içerebilir. Bu, arka bahçelerinde bir kerelik bir peyzaj işi için ödeme yapılan bir işten oldukça farklıdır.

B2B için Dijital Pazarlama

Dijital pazarlama, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi doğru kişilerin önüne almanın ölçeklenebilir bir yoludur. X dijital pazarlama kampanyası ile bir tanıtım videonuzu izlemeye yönlendirebilir ve potansiyel müşterilerinize ulaşmak için ayrıntılı hedeflemeyi kullanabilirsiniz.
Örneğin, LinkedIn reklamları, belirli bir iş rolü olan kişileri hedefleyebilir, böylece doğrudan bir satın alma yöneticisi veya yöneticilerini hedefleyebilirsiniz.

B2B için Geleneksel Pazarlama

B2B pazarlamada geleneksel pazarlama işletmeleri arası pazar diğerine göre daha pahalıdır. Ancak bu Pazar marka rekabetinin oluşturulmasına yardımcı olur. Potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekmek ve aklınızda kalmak için radyo, televizyon veya basılı reklamlar kullanabilirsiniz. Bu şirketler yeni bir satıcı ararken en çok başvuracağınız şirketler olacaktır.

B2B için Kişisel Satış

Kişisel satış, çok uzun zamandır en eski ve en etkili B2B pazarlama yöntemlerinden birisi olarak karşımıza çıkmayı başarmıştır. Kişisel satış, anlaşmaların imzalanması için yüz yüze ağ ve ilişkilerden yararlanır. Bu, işletmenizi diğer şirketlere pazarlamanın en az ölçeklenebilir yoludur, ancak en yüksek dönüşüm oranına sahiptir.


Tarih: 15-11-2022 Yazar: Kanyon Bilişim