Backlink Nedir?

Backlink Nedir?

SEO & Sosyal Medya

Backlink nedir? sorusu pek çok insanın aklında yer edinen ve kısa bir araştırma sonucunda cevabı bulunabilen bir soru çeşididir.

Backlink Nedir?

İş ortaklığı, dijital dünyada da varlığını sürdüren bir olgu oldu. Backlink, web siteleri arasında yürütülen bir iş ortaklığı olarak sayılıyor. Temel tanımı incelendiğinde backlink; bir siteden başka bir siteye verilmiş olan bağlantılar biçimindedir. Diğer bir açıklamayla bir internet sitesinde başka bir internet sitesinin linkinin yayınlanmasıdır. Bu yöntem ile siteler birbirlerine referans oluyor. Ayrıca kullanıcılara bağlantıya konu olan site öneriliyor. Ayrıca bağlantı alan siteyse hem verilen linke tıklayanlar üzerinden yeni ziyaretçiler kazanıyor hem de arama motoru algoritmalarının gözünde artı yönde puan kazanıyor.
Sitelerde yayınlanan içeriklerin belirli bölümlerinde ziyaretçilerin merak edip tıklaması için bağlantılar yer alır. Yer alan bu bağlantılar, kullanıcıları belirli ve farklı sitelere yönlendirmek amaçlı sitelerde bulunur. Örneğin; laptop satan bir site, herhangi bir teknoloji bloğundan backlink alabilir. Aynı şekilde bu teknoloji bloğu da gerekli noktalarda laptop satan sitenin bağlantısına yer verebilir. 

Bu uygulamanın kullanılmasında asıl neden; karşılıklı biçimde güven hususundan yararlanmak istenmesidir. Bilindiği üzere internet üzerinde pek çok güvenilmeyecek site var. Bunların yanı sıra insanlar, güvendikleri sitelerde gördükleri bağlantılara tıklama konusunda tereddüt etmez. Bu sebeple de iki taraflı kar sağlanır.

Backlink Edinmenin Yararları 

İnternet dünyasında backlink edinmenin farklı yolları ve bu yolların farklı etkileri vardır. Doğru yollarla edinilen backlinklerse web sitenizi daha başarılı ve popüler bir hale getirir. Backlink nedir? sorusunu yanıtladıktan sonra faydalarından da söz etmek önemlidir.

Öncelikle arama motorlarında yer alan botlar; yeni siteleri ve içerikleri keşfetmek için bu linkleri tarar. Bağlantı alan siteler ise botlar tarafından daha sık ziyaret edilir ve böylelikle çok daha kısa sürelerde siteler yayılır.
Backlinkler belirli bir anahtar kelime üzerinde siteye yerleştirilir ve söz konusu site, ilgili anahtar kelimenin arama sonuçlarında çok daha hızlı sürelerde ön plana çıkar. Bu uygulamayla site daha fazla ziyaretçi alır ve daha geniş kitlelere ulaşımı gerçekleşir. 
Yönlendirme bağlantısı alan markanın dijital ortamdaki bilinirliği ciddi seviyede artar. 
Bağlantıyı kaliteli bir siteden almak ise kullanıcıların güvenini kazanma açısından oldukça etkilidir. 


Tarih: 23-12-2022 Yazar: Kanyon Bilişim