Domain Authority (Domain Otoritesi) Nedir?

Domain Authority (Domain Otoritesi) Nedir?

SEO & Sosyal Medya

Domain Authority (domain otoritesi) nedir sorusu, web sitesi kullanan kişilerin aklında yer alan ama kısa bir araştırma sonucunda cevaplanan bir soru.

Domain Authority (Domain Otoritesi) Nedir?


Bilindiği gibi Domain Authority, domain otoritesi anlamına gelmektedir. Aynı zamanda Moz tarafından geliştirilen ve bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarında ne kadar iyi olacağını tahmin eden bir arama motoru sıralama puanı olarak da açıklanır. Ayrıca adı geçen Alan Yetki puanı, daha yüksek bir sıralama yeteneğine karşılık gelen 1 ila 100 arasında değişen bir değer.

Domain Otoritesi, kök etki alanları ve toplam bağlantı sayısı dahil olmak üzere birden fazla faktörü tek bir puan olarak değerlendirmek suretiyle hesaplanır. Bu puan daha sonra internet sitelerini karşılaştırırken ya da bir web sitesinin zaman içindeki sıralama oynamasını takip ederken kullanılır. Domain Otoritesi, arama motorları tarafından arama sıralamalarını belirlemede kullanılan bir ölçüm sanılmamalıdır.

Bir web sitesinin domain otoritesi, çeşitli uygulamalarla gözlemlenen bir değerdir. Web sitesi dünyasına girmek isteyenler, çeşitli firmalar ile iletişime geçerek domain otoritelerine baktırabilir. Yapılan ölçümlerle bu değer yükseltilmeye çalışılmalıdır. Bazen durup dururken de domain otoritesi yükselebilir. Bu durumda insanların aklında soru işaretleri oluşur.

Domain Otoritesi Neden Değişir?

Domain Authority (domain otoritesi) nedir sorusu yanıtlandıktan sonra bu değerin neden değiştiği de konuşulmalıdır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi Domain Otoritesi birden fazla ölçüm ve hesaplamadan oluşur. Dolayısıyla gerçekleşen değişimin kesin sebebini tam olarak belirlemek zor olabilir. Site sahiplerinin puanları yükseldi ya da azaldıysa, birçok potansiyel etkileyici faktör söz konusu olabilir. Bu faktörleri;

Sitenin bağlantı profili büyümesi henüz web dizininde yakalanmamış olabilir.
Sitede yer alan en yüksek otorite bölgeleri, ölçekleme sürecini çarpıtarak kayda değer bir büyüme göstermiş olabilir.
Arama motoru sıralamasına katkıda bulunmayan yerlerden bağlantılar kazanılmış olabilir.
Link yüklenen etki alanları daha önce olduğundan daha fazla ya da daha az taranmış olabilir.
Domain otoritesi puanlama spektrumunun alt ucunda kalabilir ve bu nedenle ölçeklendirme dalgalanmasından daha fazla etkilenmesi gerçekleşebilir biçiminde sıralamamız yanlış olmaz. 
 


Tarih: 03-01-2023 Yazar: Kanyon Bilişim