Dijital Pazarlama için SEO’nun Önemi

Dijital Pazarlama için SEO’nun Önemi

SEO & Sosyal Medya

Dijital pazarlama ortamı son birkaç yılda büyük ölçüde genişledi. Her işletme SERP'lerde daha üst sıralarda yer almaya çalışır.

Dijital Pazarlama İçin SEO’nun Önemi

Ürün veya hizmet aramak için arama motorlarına yönelen ve giderek artan sayıda tüketici ile sağlam bir SEO stratejisi benimseyerek web sitenizi optimize etmek isteyebilirsiniz.

SEO, arama motoru optimizasyonunu temsil eder. Basit bir ifadeyle, Google, Bing veya Yahoo gibi arama motorlarındaki görünürlüğünü artırmak için web sitenizin performansını geliştirme sürecidir. SEO'nun birincil amacı size uygun arama motorlarını tespit ederek veya en azından ilk sayfada bir konum almaktır.

SEO'nun tamamen organik arama ile ilgili olduğunu bilmek önemlidir, bu da kullanıcının ücretli reklamlardan etkilenmeyen arama sonuçları aldığı anlamına gelir. Bunun yerine, bu sonuçlar arama sorgusuyla ilgilerine göre sıralanır.

SEO, anahtar kelime araştırması, site denetimleri, web sitesi optimizasyonu, bağlantı oluşturma, içerik pazarlama ve daha fazlasını içerir. Kitleniz ve rekabetiniz üzerine derinlemesine araştırmalara dayanmaktadır.

Dijital Pazarlama İçin Önemi

SEO'nun dijtal pazarlama alanının temel bir parçası olduğunu söylemek güvenlidir. İnsanlar her yıl trilyonlarca farklı sorgu aradıkça, ürünler ve hizmetler hakkında bilgi bulmak için yeterince piyasa oluşuyor. SEO açıkçası çok önemlidir çünkü web sitenizi daha görünür hale getirir. Bunu kanıtlamak için bazı son istatistikler:

Google, saniyede yaklaşık 70.000 arama sorgusu verir.
Kullanıcıların % 99'undan fazlası ilk arama motoru sonuçları sayfasından daha fazla arama yapmaz.
Web sitesi trafiğinin % 53'ü arama motorlarından geliyor.
Tüketicilerin yaklaşık % 30'u günlük olarak yerel işletmeler arıyor.
Organik arama, web sitenize sosyal medyadan on kat daha fazla trafik çekebilir.

Gördüğünüz gibi, SEO önemlidir ve dahası, son dönemde her zamankinden daha da kritiktir. Arama motoru optimizasyonu, başarılı dijital pazarlamanın temel yönlerinden biridir. Web sitesi trafiğini almak, İnternetteki sayısız benzer web sitesi arasında kaybolmaktan milyon kat daha iyi olduğu için yeterince önem verilmesi gereken bir konudur.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, organik arama birincil web trafiği kaynağıdır. Organik trafik hacminin sürekli artması şaşırtıcı değildir. Bilgi arayan veya çevrimiçi alışveriş yapan İnternet kullanıcılarının sayısı katlanarak artıyor gibi görünüyor ve bu iyi bir nedenden dolayı oluyor. Ayrıca bahsetmek gerekirse, kullanıcı deneyimini artırmak için arama motorları düzenli olarak geliştirilmektedir.

Google'daki ekip, Google algoritmasını kandırmaya çalışan aracıları dökerken kullanıcılara doğru ve alakalı arama sonuçları sağlamak için son beş yıldır çok çalışıyor. Google, 2015 yılında tanıtılan makine öğrenimi tabanlı bir algoritma olan RankBrain sayesinde, kullanıcılara niyetlerine göre son derece alakalı içerik sağlamada mutlak hassasiyet elde etmeyi başardı. Bu nedenle Google, bir milyardan fazla aktif aylık araştırma yapan kişinin güvenini kazandı. Bu yüzden SEO ve özellikle Google SEO hizmeti konusunda bir bilenden hizmet almalısınız.


Tarih: 15-11-2022 Yazar: Kanyon Bilişim