Sosyal Medya Pazarlaması Avantajları

Sosyal Medya Pazarlaması Avantajları

SEO & Sosyal Medya

Sosyal medya pazarlaması sadece gönderi paylaşımı yapmak anlamına gelmez. Bu pazarlama türü kesinlikle bir strateji dahilinde yapılmalıdır. Aksi takdirde alakalı kitleye ulaşmak imkansız olacaktır. Sosyal medya pazarlaması çok önemlidir.

Sosyal Medya Pazarlaması Avantajları

Pazarlamacıların yaklaşık yüzde  92'si sosyal medyayı pazarlama alanlarının bir parçası olarak kullanmaktır. Buna ek olarak, satış elemanlarının % 78'i sosyal medya olmayan akranlarını satışta geride bırakıyor. 
Sosyal medya pazarlaması marka bilinirliğinin yanı sıra artan satışlar anlamına da geliyor. Ancak, bazı işletmeler sosyal medya pazarlamasının faydalarının farkında değildir. Aslında, küçük işletmelerin yaklaşık % 40'ı sosyal medya kullanmıyor. 
 



Sosyal Medya Pazarlamacılığının Size Katacağı Bazı Faydalar


Marka bilinirliğiniz artsın: Marka bilinirliğinizi sosyal medya pazarlamasıyla devamlı olarak nihai tüketicilerinize gösterebilirsiniz.
Trafiğinizi artırmak: Sosyal medyayı kullanmak ve web sitenize bağlamak trafiğinizi büyük ölçüde artıracaktır.
Ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanıtmak: Nihayetinde pazarlamaya yatırım yapıyorsunuz, değil mi? Sosyal medya pazarlaması bu çalışmanın en çok sonuç getirenleri arasında yer alıyor.

Nereden Başlayacağınızdan Emin Değil Misiniz? 

İşinizi büyütmek için sosyal medya pazarlamasını nasıl kullanacağınızı öğrenmek istiyorsanız, Actionable Marketing Institute sizin için mükemmel bir kursa sahiptir. AMI'nin sosyal medya stratejisi sertifikasyon kursuna katılın sosyal medyanızı başarılı bir şekilde yürütmek için önemli sosyal medya pazarlama becerileri kazanabilirsiniz. Bu kurs, 8 premium şablon, 11 video öğreticisi ve çok daha fazlasını içeren, sonuç odaklı bir sosyal medya stratejisi oluşturmak için ihtiyacınız olan her şeye erişmenizi sağlar.

Rekabetçi bir pazarda hayatta kalabilmek için sektörünüzdeki yeni trendlerin farkında olmanız gerekir. Aslında, Şirketlerin % 72'si bilinçli iş kararları almak için sosyal medya verilerini kullanır. Peki rekabetten nasıl yükselebilir ve işletmenizin başarılı olmak için elinden gelen her şeyi yapmasını nasıl sağlayabilirsiniz? Elbette sosyal medyayı kullanarak. Sosyal medyayı işletmenizin pazarlama stratejisine uygulamanızın en önemli nedeni şudur:

Marka Bilinci ve Tanınmasını Oluşturur

Marka bilinirliği kazanmak, herhangi bir işletme en önemli pazarlama hedeflerinden biridir. Çünkü tüketiciler tanıdıkları markaları satın almak isterler. Birçok alışveriş tutkunun belirli derecelerde marka sadakati bile vardır, bu da uzun vadede firmanın avantajlarına yol açar. Neyse ki, sosyal medya kolay ve etkili bir marka oluşturmaya izin veriyor.  Geleneksel pazarlamanın yerini artık dijital pazarlamaya bıraktığını asla unutmayın.

Ayrıca, kitlenizin markanızı veya ürününüzü düşünmese bile markanıza bakmasını sağlar. 
Marka bilinirliği yaratmanın harika bir yolu, logonuzu sık sık, ancak stratejik olarak yerleştirmektir. Ezici veya dikkat dağıtıcı olmadığından emin olmak istiyorsunuz. Markanızın görsel öğelerinin iyi temsil edildiğinden emin olun.

Adidas firmasının Twitter hesabına bir göz atın. Adidas Twitter profillerini temiz ve düzenli. Tanınan logolarını abartı olmadan hem profil görüntülerine hem de kapak fotoğraflarına yerleştiriyorlar. Bu kapak fotoğrafı özellikle etkilidir çünkü marka adlarını uygularken Adidas ürünlerini sergilemektedir.


Tarih: 15-11-2022 Yazar: Kanyon Bilişim